Uutinen

Etu ry:n ja Fashion Finlandin Sami Syköstä LUT-yliopiston työelämäprofessori

Etu ry:n ja Fashion Finlandin Sami Syköstä LUT-yliopiston työelämäprofessori

Erikoiskaupan liitto ETU ry:n päätoimittaja ja mediasuhteiden johtaja, ekonomi Sami Sykkö on nimitetty LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

12.8.2022

Share

Sykkö aikoo ryhtyä Suomen ensimmäiseksi TikTok-professoriksi ja aloittaa myös huippujohtajien haastattelusarjan. Professuurin mahdollistivat päijäthämäläiset osuuspankit.


Fashion Finlandin päätoimittaja ja liiketoimintajohtaja, Erikoiskaupan liitto ETU ry:n päätoimittaja ja mediasuhteiden johtaja, ekonomi Sami Sykkö on nimitetty LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi 1.9.2022 alkaen. Osa-aikainen tehtävä jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka.

”Olen todella otettu siitä, että minut on pyydetty tähän arvokkaaseen tehtävään – vain LUTissa tehdään näin rajoja ylittäviä valintoja! Pyrin antamaan yliopiston ja opiskelijoiden käyttöön tietoni, taitoni, verkostoni ja sydämeni”, Sykkö kertoo.

Suomen ensimmäinen TikTok-professori

Sykkö vaikuttaa työelämäprofessorina varsinkin Lahdessa, jossa on paljon tekstiili- ja huonekaluteollisuutta sekä muotibrändejä, kuten Luhta, Voglia ja Naisten Pukutehdas. Sykön arvokasta osaamista on tarkoitus hyödyntää muun muassa yritysyhteistyön ja markkinoinnin opetuksen kehittämisessä.

“Positiivinen ja energinen Sykkö on innostaja isolla iillä. Kaupan alan liitoissa ja mediavaikuttajana hän on ollut aitiopaikalla erityisesti muodin vastuullisuuteen sekä asiakaskäyttäytymisen murrokseen liittyvissä kysymyksissä. Sykön laaja kokemus kytkee bisneksen ja muotoilun hyvin yhteen sekä täydentää erinomaisesti LUT-kauppakorkeakoulun nykyistä profiilia”, LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo perustelee.

Saarenkedon mukaan työelämäprofessorit ovat tärkeitä sillanrakentajia akateemisen tutkimuksen ja elinkeinoelämän välillä. Jokaisen työelämäprofessorin roolista muodostuu tekijänsä näköinen.

”Aion osaltani avata ovia ja ikkunoita tutkijoiden, opiskelijoiden ja yritysmaailman välillä. Ensi töikseni aloitan huippujohtajien haastattelusarjan, jossa opiskelijat saavat kuulla, miten bisnestä tehdään. Ja nuoren polven tavoittaakseni ryhdyn Suomen ensimmäiseksi TikTok-professoriksi”, Sykkö sanoo ja nauraa.

Tukijana Päijät-Hämeen Osuuspankit

Työelämäprofessuurin mahdollistivat OP Päijät-Häme, OP Järvi-Häme, OP Orimattila ja OP Kärkölä. Päijäthämäläiset osuuspankit tukevat professuuria yhteensä 140 000 eurolla.

”Yksi OP:n arvoista on yhdessä menestyminen. Kaikki lahjoituksessa mukana olevat osuuspankit osallistuvat aktiivisesti toimialueensa kehittämiseen muun muassa hyväntekeväisyyslahjoituksilla. Tällä lahjoituksella haluamme olla mukana kehittämässä paikallista ja alueellista elinvoimaisuutta sekä tukea koulutusta ja osaamista Päijät-Hämeessä”, kertoo OP Päijät-Hämeen toimitusjohtaja Mika Kivimäki.