01.02.2024 Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Vuoden 2024 terveystuote - ensimmäinen suoliston hyvinvointiin vaikuttava postbiootti-valmiste markkinoilla

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut Colonic Plus® Mikrobiomin vuoden 2024 terveystuotesarjan voittajaksi. Terveyskaupan ammattilaisten valitseman voittajatuotteen valmistaa suomalainen Hankintatukku Oy.

Suomalainen Hankintatukku Oy toi loppuvuodesta 2023 butyraattia sisältävän Colonic Plus Mikrobiomi valmisteen ravintolisien suolistokategoriaan. Butyraatti on lyhytketjuinen rasvahappo, jota suolistobakteerit tuottavat kuiduista. Se edistää suolistoa suojaavan lima-aineen tuotantoa ja auttaa tiivistämään suoliston soluvälejä, jolloin ei-toivotut molekyylit, kuten mikrobit tai vaillinaisesti hajonneet proteiinit, eivät pääse verenkiertoon. 

Arviolta 90 % elimistössä olevista soluista on suoliston mikrobeja; niitä on siis huomattavasti enemmän kuin kehossa on omia solujamme. Suoliston mikrobiomin laadulla ja hyvinvoinnilla on suuri merkitys terveydellemme ja suolistoa kutsutaankin toisiksi aivoiksemme. Suoliston bakteerit käyttävät ravinnokseen kuituja ja tuottavat niitä hajottamalla hyödyllisiä aineenvaihduntatuotteita, kuten aminohappoja, maitohappoa ja vitamiineja. 

”Yksi vaikutuksiltaan monipuolisimmista aineenvaihduntatuotteista on nyt keskiöön noussut butyraatti. Kyseessä on niin kutsuttu postbiootti-valmiste, joita ei ole ollut vielä aiemmin saatavilla suun kautta nautittuina”, kommentoi Hankintatukun tuotekehityspäällikkö Ansa Viskari.

”Olemme saaneet hyvin lyhyessä ajassa kuluttajapalautteita vatsaongelmien vähenemisestä, mutta valmisteella voi olla pidempiaikaisiakin vaikutuksia kokonaisvaltaiseen terveyteen. Butyraattia ei pidä sekoittaa maitohappobakteerivalmisteisiin, sen sijaan Colonic Plus Mikrobiomia voi käyttää probioottien kanssa yhtä aikaa”, kertoo Hankintatukun markkinointipäällikkö Tiina Isoniemelä.

Vuoden 2024 terveystuote: Colonic Plus® Mikrobiomi
Colonic Plus® Mikrobiomi on kehitetty suoliston ja sitä kautta koko kehon hyvinvointiin. Valmiste sisältää ButyOil®-tributyriiniä ja B2-vitamiinia. Tributyriini pilkkoutuu ohutsuolessa lipaasin ja paksusuolessa bakteerien avulla yhdeksi glyseroli- ja kolmeksi butyraattimolekyyliksi. Butyraatilla on tunnusomainen tuoksu, jota voisi kuvata vanhan voin hajuksi; siksi ButyOil® sisältää banaaniaromia, joka peittää tätä tuoksua. ButyOil® on lisäksi päällystetty, ja se vapautuu vasta siellä missä pitääkin eli ohut- ja paksusuolessa. B2-vitamiini auttaa limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä suojaa soluja hapetusstressiltä.

”Colonic Plus® Mikrobiomin valinta vuoden 2024 terveystuotteeksi on samalla tunnustus Hankintatukun tuotekehitykselle, tieteelliselle osaamiselle ja markkinoinnille. Kuluttajien terveyskaupoille antama erinomainen käyttäjäpalaute sinetöi voiton. Postbiootti-valmisteiden odotetaan tekevän voimakasta kasvua probiootti-valmisteiden rinnalla, sillä ne tarjoavat erilaisen ja täydentävän lähestymistavan suoliston terveyden edistämiseen. Voittajatuote edustaa tätä terveystuotealan uusinta kehitystä ja vastaa kuluttajien kasvavaan tarpeeseen löytää ratkaisuja suoliston hyvinvoinnin parantamiseen", toteaa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Colonic Plus® Mikrobiomin valinnan kriteerit olivat:
-takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä
-laaja positiivinen kuluttajapalaute
-tuote on terveystuotealan tavoitteiden ja hengen mukainen; se soveltuu itsehoitotuotteeksi terveydestään huolehtivalle kuluttajalle
-tuote on laadukas ja luotettava

 

Lisätietoja:
Tiina Isoniemelä, markkinointipäällikkö, Hankintatukku Oy
puh. 040 555 9933
tiina.isoniemela@hankintatukku.com

Sari Tuukki, markkinointipäällikkö, Hankintatukku Oy
puh. 040 502 3912
sari.tuukki@hankintatukku.com

Mika Rönkkö, toiminnanjohtaja, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto
puh. 0500 430 818
mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi