31.10.2023

Sparkling Night valaisee Rauman tulevana lauantaina – Suomen suurin muotinäytös syntyy yhteistyöllä

Kymmenen erikoiskaupan yrityksen toteuttama Sparkling Night -tapahtuma kerää muodin ammattilaiset Raumalle lauantaina 4.11. Loppuunmyyty tapahtuma tuo väriä ja säkenöintiä keskelle syksyistä kaupunkia.

Vuosittain järjestettävä Sparkling Night-tapahtuma järjestetään lauantaina 4.11. Kivikylän Areenan Ylätorilla. Tapahtuman järjestää kymmenen raumalaista yritystä talkooperiaatteella. Tuleva tapahtuma on järjestyksessä 17. ja tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta. Muodin huipputapahtuma on joinain vuosina ollut Suomen suurin muotinäytös. Tänä vuonna loppuunmyyty tapahtuma kerää yhteen noin 600 katsojaa ja muotinäytökseen osallistuu yli 100 mallia.

"Tapahtumaamme tullaan kauempaakin ihailemaan runsasta muotitarjontaa hyvän ruoan ja innostuneen yleisön pariin. Olemme aina tuoneet tapahtumaan myös yllätysesiintyjän. Yksi suuri tavoitteemme on myös kertoa kaupunkimme runsaasta erikoiskauppatarjonnasta”, kertoo yksi tapahtuman järjestäjä, Silmäoptikot Palmun Pekka Palmu.

Raumalaiset ja ympäristökuntien asukkaat ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Rauman kaupungin tukema tapahtuma on odotettu ja toivottu valopilkku keskellä syksyä. Muotialaa edustava Fashion Finland on palkinnut tapahtuman kahdesti ja Elävät kaupunkikeskustat EKK ry on palkinnut tapahtuman vuoden keskustatekona.

Muotinäytöksen mallit ovat tapahtumaan osallistuvien yrittäjien tuttuja, sukulaisia, henkilökuntien jäseniä, asiakkaita sekä maamme "pitsipääkaupungin" Rauman omaan pitsimissikilpailuun osallistuneita. Tänä vuonna mukana on myös kruunattuja Pitsimissejä ja prinsessoja. Muotinäytöksessä nähdään uutuustuotteita, jotka ovat Suomessa ensi kertaa esillä. Muun muassa Tom Fordin kevään 2024 aurinkolasit esitellään Raumalla lauantain tapahtumassa.

Sparkling Night -tapahtuma sai alkunsa vuonna 2006 ja siihen on osallistunut alusta lähtien kolme yritystä, jotka ovat edelleen mukana tapahtumassa. Alussa tilaisuudet olivat pieniä, vajaan sadan hengen ilmaistapahtumia. Vuonna 2020 tapahtuma järjestettiin kaikille avoimena näyteikkunanäytöksenä. Nyt tapahtumaa toteuttamassa olevia yrityksiä on yhteensä kymmenen. Yhteistyöllä ja talkoohengellä toteutettava tapahtuma on lähentänyt raumalaisia yrityksiä. Yhteistyö on koettu erittäin positiiviseksi, vaikka osa järjestäjistä on myös toistensa kilpailijoita.

Sparkling Night -tapahtuman järjestävä raumalaiset yritykset ovat Café Sali, Candida, Westlook, Kauppahuone Riveri, Koti-Vakka, Alusasuliike Helmi, Silmäoptikot Palmu, Kampaamo Noïe, Boutique Cameo ja Heidi A. Design.

Lisätietoja:

Pekka Palmu, Silmäoptikot Palmu, 0400 596033, pekka.palmu@silmaoptikot.fi

Manu Aadeli, Westlook, 044 9717820, manu@westlook.fi

tapahtumasivut