29.03.2021

Rautakauppa pitää ovet auki – kodin välttämättömät korjaukset on mahdollista tehdä myös liikkumisrajoitusten aikana

Rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla kauppojen ovet pysyvät auki myös mahdollisten liikkumisrajoitusten tullessa voimaan. Rautakaupoissa myydään huoltovarmuuskriittisten tuotteiden lisäksi erilaisia välttämättömyyshyödykkeitä kotien turvallisuuden ja terveysturvallisen asumisen mahdollistamiseksi. Laaja rautakauppaverkosto valmistautuu samalla toimimaan ennakkotilausten noutopaikkoina ja siten tasaamaan pakettitoimitusten arvioitua ruuhkautumista.

Marinin hallitus on antanut eduskunnalle esityksen kansalaisten liikkumisrajoituksesta. Tiedotustilaisuudessa pääministeri korosti, että tärkeät ja välttämättömät ostokset voi yhä tehdä ja tilatut paketit noutaa. Epäselväksi jäi erikoiskauppojen tilanne. 

–Rautakaupan valikoimasta iso osa on välttämättömäksi katsottavia tuotteita, joilla varmistetaan kodin ja asumisen turvallisuus. Tämä on tärkeä muistaa myös liikkumisrajoitusten aikana. Sen vuoksi toimialamme kaupat pidetään auki myös liikkumisrajoitusten aikana, kertoo toimitusjohtaja Minna Liuksiala rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys RASI ry:stä.  

Rautakaupasta voidaan hakea niin palovaroitin rikkoutuneen, kuin hana ja tiivisteet vuotavien tilalle. Kodissa on paljon pieniä toimenpiteitä, jotka eivät voi odottaa sulun loppumista.

–Rautakaupoissa asioi myös yritysasiakkaita, kuten remontti- ja rakennusalan ammattilaisia, puutarhureita ja metsureita, jotka hakevat rautakaupasta tuotteita oman elinkeino- tai yritystoimintansa harjoittamiseksi. On siksi luonnollista, että rautakauppa pysyy auki turvatakseen rakennusalan ammattilaisten toiminnan jatkumisen, Liuksiala täydentää.

Rautakauppa on tehnyt paljon työtä turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Asiakkaita suositellaan hyödyntämään rautakauppojen laajasti tarjoamaa Click and collect -palvelumallia ei niin kiireellisten hankintojen tekemisessä. 

RASI ry yhtyy Kaupan liiton kantaan, jonka mukaan ennakkotilausten noudolla myymälöistä voidaan vähentää ruuhkia pakettiautomaateilla sekä välttää postin ja muiden jakelupalveluiden kapasiteetin ylikuormittumista. 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Minna Liuksiala, RASI ry, 050 3834465, minna.liuksiala@rasi.net