16.09.2022 Fashion Finland

Pääministeri Sanna Marin on vuoden muotivaikuttaja ja porilainen Ratsula Suomen paras muotikauppa – muotigaalassa jaettiin alan merkittävimmät tunnustukset

 

Fashion Finlandin perjantaina 16. syyskuuta järjestämässä Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalassa jaettiin muotialan merkittävimmät tunnustukset. Suomen pääministeri Sanna Marin valittiin parhaaksi muotivaikuttajaksi. Myös Marimekko ja kotimainen Infinna-kuituinnovaatio pääsivät palkinnoille.

Fashion Finland järjesti Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalan 16. syyskuuta Scandic Grand Central -hotellissa Helsingissä.

Pääministeri Sanna Marin valittiin gaalassa parhaaksi muotivaikuttajaksi. Parhaaksi markkinointiteoksi valittiin kuositalo Marimekon ja urheilujätti Adidaksen yhteistyömallistot, vastuullisuusteoksi suomalaisen tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiberin Infinna-uusiotekstiilikuitu ja muotielämykseksi nuorten suunnittelijoiden uudet vaatebrändit VAIN, Zouseph’s, Justudios, Jouten, Hedvig, Lilja the Label ja Eshe Studios.

”Suomen pääministeri Sanna Marin uudistaa päättäjien pukeutumiskulttuuria. On todella hienoa, että hän on aidosti kiinnostunut tyylistä ja vaatteiden voimasta. Marin on merkittävä vaikuttaja muodissa, myös yli maan rajojen”, Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja Sami Sykkö sanoo.

Voittajat valitsi muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo, johon kuuluivat tanssitaiteen legenda Jorma Uotinen, media-alan moniosaajat Anni Hautala, Esko Eerikäinen ja Ella Kanninen, lastenvaatebrändi Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, vastuullisen vaatemerkki VIMMAnperustaja Marjut Rahkola, porilaisen muotitavaratalo Ratsulan toimitusjohtaja Matti Ratsula ja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Illan aikana paljastettiin myös Suomen paras muotikauppa -yleisöäänestyksen voittaja, joka on porilainen muotitavaratalo Ratsula. Neljännen polven perheyritys Ratsula valittiin Suomen parhaaksi muotikaupaksi myös kaksi vuotta sitten. Ääniä yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä yli 2 000.