22.12.2022 Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry

Optisen kaupan kolmannen kvartaalin myynti alkuvuotta maltillisempi

Optisen kaupan myynti rauhoittui kolmannella kvartaalilla mallikkaan alkuvuoden jälkeen. Tukkukauppa päättyi kvartaalilla -0,7 prosentin myynninlaskuun ja vähittäiskauppa 0,9 prosentin kasvuun. 

Optisen alan tukkukaupan kolmannen kvartaalin myynti päätyi -0,7 prosentin myynninjäämään. Ainoastaan elokuussa myynti kävi edellisvuotta paremmin päätyen 4,7 prosentin kasvuun. Kvartaalin ero on merkittävä alkuvuoteen, jolloin tukkukaupassa nähtiin ensimmäisellä puolivuodella lähes 12 prosentin myynninkasvu. Tukkukaupan arvo vuoden alusta ylitti 90 miljoonaa euroa.   

Myös optisen alan vähittäiskaupassa nähtiin myynnin hiljenemistä, joskin tukkukauppaa maltillisemmin. Kolmannen kvartaalin myynti kuitenkin nousi edelleen 0,9 prosenttia, mutta vain elokuun osalta myynti oli plussan puolella (+6,3 %). Tähän mennessä ennätystahtiin sujuneen vuoden taustalla on ensimmäisen vuosipuoliskon 5,0 prosentin myynninkasvu. Vähittäiskaupan arvo vuoden alusta ylitti 280 miljoonaa euroa. 

”Kuluttajien yleinen epävarmuus heijastuu nyt myös optisen alan kauppaan. Alalla ei ole muun vähittäiskaupan kaltaista loppuvuoden sesonkia. Vuoden vaihteessa alkavista aleista saadaan yleensä hyvä startti alkuvuoden myyntiin, mutta tällä kertaa ilmassa on tavallista enemmän epävarmuutta”, kommentoi Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast

Lisätietoja:  

Panu Tast, toimitusjohtaja, Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry, p. 040 5422 227, panu.tast@naery.fi