08.09.2022 Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Maija Huhtikorvelle luontaistuotealan ansiomerkki

Yrittäjä fytonomi Maija Huhtikorvelle on myönnetty järjestäytyneen luontaistuotealan ansiomerkki. Kunnianosoitus on myönnetty Huhtikorven ansiokkaasta toiminnasta useissa luontaistuotealan luottamustehtävissä ja tunnustuksena ammattitaidosta. Huhtikorpi on uransa aikana osallistunut muun muassa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton, Luontaistuotealan Keskusliiton ja Fytonomi-yhdistyksen hallitustyöskentelyyn. Lisäksi Huhtikorpi on ollut Eläväraakaravinto ja Luontaistuntijat osuuskunnan hallituksessa. Hänet valittiin Koillis-Helsingin yrittäjäksi vuonna 2003.

Huhtikorpi on aktiivinen ja sydämellinen maailman parantaja, jolla on myös laaja osaaminen ja koulutus. Huhtikorpi on toiminut ennen yrittäjäksi lähtemistä noin 10 vuotta laboratoriohoitajana, opiskellut vyöhyketerapeutiksi ja valmistunut fytonomiksi vuonna 1999. Luontaistuotekaupan yrittäjänä hän aloitti Malmilla Helsingissä vuonna 1985.

”Malmin Maijana terveystuotealla tunnettu Huhtikorpi on yrittäjä, joka asiakkaiden terveyden edistämisen lisäksi on kiinnostunut myös koko terveystuotealan kehittämisestä. Maijan myönteinen elämänasenne näkyy kaikessa hänen tekemisessään. Maija on nähnyt terveystuotealaa  usealla vuosikymmenellä ja hänen osaamisestaan on ollut paljon apua myös Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnassa”, sanoo Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

”Maija Huhtikorpi on omalla esimerkillä ja työpanoksellaan tehnyt luontaistuotealaa tunnetuksi ja omalla työllään edistänyt koko luontaistuotealan toimintaa ja kehitystä”, toteaa perusteluina kunniamerkin toisen myöntäjätahon TAIMI-koulutus Oy:n toimitusjohtaja Helena Pirttiniemi.

Järjestäytyneen luontaistuotealan ansiomerkki luovutettiin Huhtikorvelle AITO-kauppa Malmin 41-vuotissyntymäpäivänä Helsingissä 27.8.2022. Ansiomerkin on myöntänyt Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ja TAIMI-koulutus Oy.

"Voi jestas sentään! Kuvan ilmeeni kertoo kaiken! Olin yllättynyt, mutta otettu ja ilahtunut tästä huomiosta. Totta puhuen tuli myös hieman pakokauhu, kun en oikein välitä huomion keskipisteenä olemisesta.

Olen labrahoitaja- ajoista alkaen vuodesta 1973 ollut kokous- ja talkooihminen. Olen aina tykännyt olla mukana hoitamassa yhteisiä asioita, jos jonkinlaisissa paikoissa muun muassa eri hallituksissa, lehtityöryhmissä, sihteerinä ja tiedottajana ja järkännyt sponsoreita. Yhteen hiileen puhaltaminen ja talkoohenki on aina ollut minulle tärkeää - ei yksin vaan yhdessä!

Pyrin myös aina oikeudenmukaisuuteen ja siksi olen ajanut luontaistuotealaa eteenpäin, jotta ala saisi ansaitsemansa arvostuksen ja hyväksynnän. Mutta mainittakoon, että se ei ole ollut aina helppoa. Kiusaamistakin voisin sanoa kokeneeni viranomaisten taholta; milloin on väärä markkinointia ja milloin mitäkin leimausta ”huuhaaksi”. Tärkeitä ovat olleet alan koulutukset, joita nykyisin järjestää TAIMI-koulutus Oy. Tällä alalla ei ole milloinkaan valmis, vaan aina oppii uutta ja se tekee alasta kiinnostavan.

Nämä 37-vuotta kauppani motto on ollut: ”Luomua luonnon puolesta”, siksi meillä on aina ollut luomujuureksia, -vihanneksia ja -elintarvikkeita myynnissä. Olen kannustanut ihmisiä terveisiin elämäntapoihin, pyrkimään syömään terveellisesti ja täydentämään ravitsemusta ravintolisillä.

Kaipaan aikoja, jolloin oli Terveysparantoloita, kuten Luontola Nummelassa, Kirvun luonnonparantola Karjalassa ja Söderkullan parantola Sipoossa, missä kävi myös silloinen Lääkintöhallituksen pääjohtaja Leo Noro ja Työterveyslaitoksen lääkäri tutustumassa toimintaan todeten kasvisravinnon tervehdyttävistä vaikutuksista. Ihmisiä tulisi hoitaa kokonaisvaltaisesti.

En ole vieläkään kyllästynyt luontaistuotealaan ja se kiehtoo minua yhä. Tykkään seurata alan trendejä ja uutuuksia ja pysyä menossa mukana! Mielestäni ihmisten tarinat ja omat kokemukset parantumisista ovat parasta tieteellistä todistusta ja aina yhtä inspiroivia.

Kiitos teille valtavasti tästä huomionosoituksesta, niin kuin 80 -vuotias Jukka Kuoppamäki sanoo: ”Koen että kuntoni on hyvä, niin miksi en jatkaisi?”,  70 -vuotias AITO-kauppa Malmin yrittäjä ja fytonomi Maija Huhtikorpi toteaa.

Kuvassa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö ja AITO-kauppa Malmin kauppias Maija Huhtikorpi.

Lisätietoja:

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry
toiminnanjohtaja Mika Rönkkö
puh. 0500 430 818
mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi

TAIMI-koulutus Oy
toimitusjohtaja Helena Pirttiniemi
puh. 040 187 6416
helena.pirttiniemi@taimikoulutus.fi

Maija Huhtikorpi
fytonomi yrittäjä
AITO-kauppa Malmi / Malmin Luontaistuote
helsinki.malmi@aitokauppa.fi