08.10.2021 Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Luontaishoitojen ja terveystuotteiden käytöstä kerätään tietoa kyselyllä

Luontaishoito- ja terveystuotealan järjestöt ovat avanneet Oikeusministeriön ylläpitämään otakantaa.fi-palveluun kyselyn, jolla halutaan selvittää luontaishoitojen ja terveystuotteiden käyttöä sekä kansalaisten mielipiteitä.

Luontaishoidoiksi kyselyssä katsotaan esimerkiksi erilaiset käsillä tehtävät hoidot, kehoa ja mieltä rentouttavat terapiat sekä homeopatia ja erilaiset yrttilääkintään perustuvat hoidot. Näistä hoidoista käytetään myös termiä vaihtoehtoiset- ja täydentävät hoidot sekä HYVE-hoidot tai CAM-hoidot.

Terveystuotteiksi kyselyssä luokitellaan ravintolisät ja luontaistuotteet, joita voi ostaa mm. terveystuotekaupoista ja apteekista.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) selvittää parhaillaan vaihtoehtohoitoja ja luontaishoitoja koskevan lainsäädännön tarpeita. Järjestöjen kyselyllä pyritään tuottamaan tietoa myös osaksi tätä sääntelyn eri mahdollisuuksia selvittävää hanketta.

Kysely on avoinna otakantaa.fi-palvelussa 8.10.–15.12.2021.

Kyselyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry, Suomen Terveysjärjestö STJ ry, Luontaishoitoalan Foorumi ry ja Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry.

 

Kysely luontaishoitojen sekä terveystuotteiden käytöstä.

 

Lisätietoja:
Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry
Anna Sofia Nevanlinna
040-5842008
toimisto@lkl.fi
www.lkl.fi

Suomen Terveysjärjestö STJ ry
Merja Lindström
044-3558540
stj@stjry.fi
www.terveysjarjesto.fi

Luontaishoitoalan Foorumi ry
Ilkka Westman
040-7618290
westman.ilkka@gmail.com
www.luontaishoitoala.fi

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry
Mika Rönkkö
0500-430818
mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi
www.terveystuotekauppa.fi