13.03.2023

Fashion Finlandin johto vaihtuu – uusi toiminnanjohtaja tuntee laajasti median, muodin ja markkinoinnin kenttää

Fashion Finland saa toiminnanjohtajan. Uudessa tehtävässä aloittaa 2.5. kokenut median ammattilainen Jani Niipola. Samalla Sami Sykkö lopettaa Fashion Finlandin palveluksessa ja keskittyy työelämäprofessuurinsa hoitoon LUT-yliopistossa.

Fashion Finlandin pyrkimyksenä on kasvattaa muotikaupan näkyvyyttä ja arvostusta, tukea alan liiketoimintamahdollisuuksia sekä edistää muotialan yhteistyötä ja rakentaa muodin kulttuuria Suomessa. Nyt yli 100-vuotias muotikaupan toimija saa uuden toiminnanjohtajan ja päätoimittajan, kun Jani Niipola aloittaa työssä toukokuun alussa.

Niipola on tehnyt pitkän uran konsultti- ja mediamaailmassa. Hän on muun muassa toiminut Kauppalehden toimittajana, Markkinointi & Mainonnan uutispäällikkönä ja viimeksi viestintätoimisto Mellakalla Advisor-roolissa. Lisäksi Niipola on kirjoittanut useita kirjoja, myös pukeutumiseen, muotibrändeihin ja vastuullisuuteen liittyen.

”Suomalainen muotiala on osoittanut olevansa luovuuden osalta kansainvälistä tasoa. Olen ylpeä päästessäni kehittämään liiketoimintaa, arvostusta ja muotikauppaa Fashion Finlandissa”, Niipola sanoo.

Fashion Finlandin hallituksen puheenjohtaja Andreas Ögård toivottaa Niipolan lämpimästi tervetulleeksi Fashion Finlandiin.

”Olen kovin tyytyväinen, että kokenut mediavaikuttaja Jani Niipola aloittaa toiminnanjohtajana. Haluamme viedä fafi.fi -julkaisun ja koko Fashion Finlandin toiminnan uudelle tasolle ja jatkaa sitä hyvää ja positiivista kehitystä, jonka Sami Sykkö tiimeineen sai alkuun. Perustehtävämme on edelleen sama: vaikuttaminen on viestintää, ja haluamme olla vahva media koko muotialalle Suomessa”, Ögård sanoo.

Fashion Finlandin viime vuodet ovat olleet menestyksekkäitä. Vuonna 2019 Muotikaupan liitto vaihtoi nimensä Fashion Finlandiksi. Tuolloin liiketoimintajohtajana ja päätoimittajana aloitti Sami Sykkö. Yhdistys on viime vuosien aikana rakentanut suositun muotiin ja muotikauppaan keskittyvän uutismedian, nostanut muotikaupan arvostusta ja tuonut esiin alan haasteita päättäjille ja muotialan ääntä medialle. Työ on myös huomioitu: Suomen Yrittäjät palkitsi Fashion Finlandin vuoden 2020 toimialajärjestönä. Myös Fashion Finlandin jäsenmäärä on kasvanut merkittävästi. Huhtikuun lopussa Sykkö lopettaa työnsä Fashion Finlandissa ja keskittyy LUT-yliopiston työelämäprofessuurin hoitoon.

”On ollut kunnia ja ilo tehdä työtä suomalaisen muodin ja muotikaupan eteen. Fashion Finland on ottanut paikkansa yhdistyskentässä ja edunvalvojana. Haluan lämpimästi kiittää yhdistystä ja kaikkia sen jäseniä, ja toivottaa menestystä jatkossa myös uudelle toiminnanjohtajalle”, Sami Sykkö sanoo.

”Arvostukseni muotialan yrittäjiä kohtaan on toimittajan työn kautta valtava. Olen innoissani, että pääsen yhdistämään oman median, markkinoinnin ja muotialan osaamiseni ja verkostoni suomalaisen muodin ja muotikaupan kehittämiseen ja kansainvälistämiseen”, Jani Niipola linjaa.