19.12.2023 Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry

Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry aloittaa toimintansa

Kodintekniikka-alalla tapahtuu merkittävä muutos, kun Elektroniikan Tukkukauppiaat ry laajenee koko alan yhteiseksi Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry:ksi. Uudessa yhdistyksessä jäseniä ovat valmistajien, maahantuojien ja tukkukauppiaiden rinnalla myös vähittäiskaupan yritykset, operaattorit mukaan lukien.

Kodintekniikka-alan valmistajien, tukkukaupan, maahantuojien ja vähittäiskaupan toimijoiden etua valvotaan jatkossa yhden yhdistyksen alta. Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry perustetaan lähes satavuotiaan Elektroniikan Tukkukauppiaat ETK ry:n pohjalle.

“Yhdistyksen on tärkeää elää ajassa ja uskaltaa uudistua. Uuden yhdistyksen myötä tarjoamme entistäkin vaikuttavampaa edunvalvontaa. Lisäksi voimme tuottaa kattavampaa markkinatietoa toimialalta, mikä hyödyttää alaa, mediaa ja sidosryhmiä”, kertoo Taina Luukkainen, ETKO ry:n toimitusjohtaja.

Uudistuksen myötä kodintekniikka-alan yhdistykseen jäseniksi tulivat myös vähittäiskauppa ja operaattorit. Tähän asti yhdistys on palvellut valmistajia, maahantuojia ja tukkukauppiaita. Tiiviimpi yhteistyö on koko alalla odotettu ja merkittävä uudistus.

“Valmistajilla ja kaupalla on paljon yhteisiä intressejä, ja yhteinen yhdistys antaa valmiuksia kehittää alaa. Laaja vaikuttajaryhmä sekä monipuolinen ja syvällinen osaaminen ovat koko alan kehityksen kannalta merkittäviä”, kertoo Samsungin myyntijohtaja, ETKO ry:n hallituksen puheenjohtaja Markus Nummisalo.

“Kodintekniikka on yhteiskunnan toiminnalle kriittinen toimiala, sillä se varustaa niin kodit kuin yrityksetkin muun muassa elintärkeillä kommunikaatiovälineillä. Yhteistyössä voimme huolehtia, että toimialalla on yhteiskunnallisesti parhaat mahdolliset toimintaedellytykset”, sanoo Gigantin toimitusjohtaja, ETKO ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Niko Sandström.

Kuvassa Niko Sandström, Taina Luukkainen ja Markus Nummisalo
Kuvassa Niko Sandström, Taina Luukkainen ja Markus Nummisalo

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Markus Nummisalo, m.nummisalo@samsung.com, 0400 569 228

Varapuheenjohtaja Niko Sandström, niko.sandstrom@gigantti.fi, 040 848 9950

Toimitusjohtaja Taina Luukkainen, taina.luukkainen@etkry.com, 0400 597 492