Ava-akatemia: Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, JYET – erikoiskaupan ala

Ava-akatemia: Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, JYET – erikoiskaupan ala

Paikka ja aika

25.9.2024 09:00 – 25.9.2025 16:00
lähi- ja etätoteutus

Paikka ja aika

25.9.2024 09:00 – 25.9.2025 16:00
lähi- ja etätoteutus

Ilmoittautuminen

Lue lisää koulutuksen tarjoajan sivuilta ja ilmoittaudu.

Ilmoittautuminen päättyy 25.8.2024.

 

Kuvaus

Koulutus on käytännönläheistä ja työelämälähtöistä. Oppisopimuksella toteutettava koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventää erikoiskaupassa tarvittavaa johtamisen ja yritysjohtamisen osaamistasi omasta työtehtävästäsi käsin.

Koulutus soveltuu sinulle, jos työskentelet erikoiskaupan alalla päällikkö-, johto- tai vaativissa asiantuntijatehtävissä. Olet kenties kauppias, myymäläpäällikkö, ketjupäällikkö, aluepäällikkö tai asiantuntijatehtävissä johtaen esimerkiksi prosesseja tai projekteja. Voit työskennellä esimerkiksi urheilu-, vaate-, kenkä-, huonekalu-, sisustus-, kodinkone-, viihde-elektroniikka-, lemmikkituote- tms. alalla joko vähittäis-, tukku- tai verkkokaupassa.

Tutkinnon suorittamisen myötä sinun on mahdollista avata uusia mahdollisuuksia urallasi ja kehittää johtamistaitojasi. Tutkinto takaa sinulle jatko-opintokelpoisuuden ja saat todistuksen osaamisestasi johtamisen ja yritysjohtamisen alalla.

Koulutuksessa saat käytännön työkaluja erilaisiin johtamistilanteisiin ja -tarpeisiin. Opintojen aikana kehität osaamistasi suunnitelmallisesti tutkinnon perusteiden ja henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaisesti, omaa työtäsi kehittäen ja omassa työssäsi kehittyen. Jokainen opiskelija suorittaa yhden pakollisen tutkinnon osan ja valitsee kaksi valinnaista tutkinnon osaa omien työtehtävänsä ja tavoitteidensa pohjalta. Osaamisesi osoitat ammattiosaamisen näytöillä, joissa kehität omaa vastuualuettasi.

Koulutuksessa keskitytään mm. seuraaviin erikoiskaupan johtamis- ja yritysjohtamisen teemoihin:

 • BrainBased Leadership

 • ​​​​​​Omien johtamistaitojen kehittäminen

 • Valmentava johtaminen

 • Strateginen johtaminen

 • Muutoksessa johtaminen

 • Talouden johtaminen

 • Psyko- ja ryhmädynamiikka johtamisessa

 • Palvelumuotoilu

 • Työlainsäädäntö ja sopimusjuridiikka

 • Yhteistyösuhteiden johtaminen

 • Työhyvinvoinnin johtaminen

 • Oman johtamisen kulmakivet, yhteisöllisyys ja dialoginen johtaminen

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1 vuosi. Kokonaisuus koostuu koulutuspäivistä (valtaosa päivistä toteutetaan etäyhteydellä), itsenäisestä verkko-opiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Koulutuspäivien määrä vaihtelee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti. Koulutuksen alussa kartoitamme tämänhetkisen osaamisesi ja ammatillisen kokemuksesi, jonka pohjalta laadimme sinulle henkilökohtaisen opiskeluohjelman. Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä.

Koulutus alkaa 25.9.2024. 

Ilmoittaudu viimeistään 25.8.2024 Ava-akatemian sivuilla.

Ava-akatemia vastaa mahdollista muutoksista.