Uutiset 19.11.2019

Rautakaupassa yksi on ylitse muiden asiakastyytyväisyydessä


14.11.2019 julkaistun Kaupan liiton Asiakastyytyväisyys palveluihin Suomessa 2019 -tutkimuksen mukaan Värisilmällä on rautakaupan alan tyytyväisimmät asiakkaat.

Kaupan eri alojen asiakastyytyväisyyttä selvittävässä tutkimuksessa Värisilmä sijoittui rautakauppojen kärkeen. Asiakastyytyväisyys Värisilmällä oli 78,3, kun alalla keskimäärin se oli 72,7. Asiakkaiden tyytyväisyys sekä palvelu- että hintakokemukseen Värisilmässä oli jopa ennustetta suurempi.

– Suomen parhaan palvelun tarjoaminen on visiomme mukainen tavoite ja siinä olemme nyt tutkitusti onnistuneet, Väritukun toimitusjohtaja Ulla Pöllänen toteaa. – Remontteihin usein liittyy stressiä, kuluja ja ikäviä yllätyksiä. Me haluamme luoda asiakkaalle kokemuksen siitä, että asiat sujuvat mahdollisimman jouhevasti ja että asiakkaan olo on remontin jälkeen tyytyväinen ja onnellinen.

Kivijalat ovat palvelun sydän

Värisilmä sai palvelun laatukokemuksesta pisteitä 81,8, kun liikevaihdolla painotettu alan keskiarvo on 75,8. Laatukokemuksessa tarkasteltiin neljää osatekijää: Sijaintia ja saavutettavuutta, palvelutyön onnistumista, henkilökohtaisiin palvelutarpeisiin vastaamista sekä siisteyttä, viihtyisyyttä ja tuotteiden esillepanoa.

– Paikalliset Värisilmä-yrittäjät tuntevat parhaiten oman alueensa ihmiset ja heidän tarpeensa ja pystyvät tarjoamaan heille laadukkaita ja yksilöllisiä sisustusratkaisuja. Vaikka digitaaliset palvelumme kehittyvät koko ajan, ihmisten väliset kohtaamiset kivijalassa ovat edelleen asiakaspalvelumme sydän, Pöllänen taustoittaa Värisilmän menestystä.

Myös asiakkaiden lojaalius ja suositteluhalukkuus ovat Värisilmällä alan keskiarvoja paremmat.

– Ihmiset eivät päästä koteihinsa ketä tahansa. Meidän täytyy kyetä vakuuttamaan asiakas, että hoidamme heidän asiansa sydämellä ja ammattitaidolla, jotta voitamme heidän luottamuksensa. Viimeistään kun asiakas palaa meille uudelleen tai suosittelee meitä omille tuttavilleen, tiedämme, että olemme onnistuneet luomaan heihin merkityksellisen tunnesiteen.

JAA

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä kirjoituksistamme: